De loopbaantraining Compleet bestaat uit 2 modules. In de eerste module: Jouw Loopbaankompas leer je inzichten in eigen kwaliteiten, competenties en professionele interesses te vertalen naar de arbeidsmarkt: Welke rollen, functies en branches passen bij ‘jouw aanbod’. In aanvulling op een digitaal werkboek en professioneel gevalideerde testen krijg je een duidelijk sturingsmodel: Jouw Loopbaankompas. Hiermee leer je niet alleen nu maar op elk moment in je loopbaan aan welke ‘knoppen’ je zelf kan draaien om zodoende het geleerde in de praktijk te brengen en duurzaam inzetbaar te blijven.

In de tweede module: Your Next Step leer je hoe je ‘jouw aanbod’ authentiek en aansprekend kan verwoorden in een adequate ‘profieltekst’. Middels videotrainingen en 1 op 1 training leer je de geheimen van netwerken en schriftelijk en mondeling solliciteren. Social skills zijn hierbij van wezenlijk belang en dit kan je oefenen! Met praktische tips, tricks en praktijksimulaties maak je je het effectief netwerken en solliciteren eigen zodat je nu maar ook later in je loopbaan de baan weet te verwerven die het beste bij je past.

1. Je start met een individueel online intakegesprek met een ervaren en gecertificeerde loopbaantrainer. Je maakt kennis, bespreekt je situatie, bepaalt doelstellingen en krijgt een toelichting op het programma en de opdrachten.

2. Je ontvangt een digitaal werkboek met theorie en praktische opdrachten. Hier ga je zelf mee aan de slag. Dit vormt de input voor een individuele online trainingssessie met jouw loopbaantrainer.

3. Je doet een digitaal assessment met behulp van 2 digitale en professioneel gevalideerde testen. Op basis hiervan ontvang je een profiel en duidelijke schriftelijke rapportages. Daarna volgt een beroepskeuzetest die inzicht geeft in je professionele interesses en competenties en welke beroepen, rollen en branches hierbij passen. Ook hiervan ontvang je een schriftelijke rapportage.

4. Je krijgt een individuele online trainingssessie met jouw loopbaantrainer: de gemaakte opdrachten en testuitslagen worden individueel besproken. Je wordt geleerd wat je hieruit kan halen en hoe je dit moet duiden. Je ontvangt een format voor een plan van aanpak en vult deze in. Dit vormt jouw actieplan voor de komende periode.

5. Je gaat verder met een individueel online intakegesprek met een ervaren en gecertificeerde loopbaantrainer. Je maakt kennis, bespreekt je situatie en profiel, bepaalt doelstellingen en krijgt een toelichting op het programma en de opdrachten.

6. Je ontvangt een digitaal werkboek met theorie en praktische opdrachten. Hier ga je zelf mee aan de slag. Tevens kun je – op het moment dat het jou het beste uitkomt – videotrainingen volgen over Personal Branding, Netwerken, Solliciteren en LinkedIn. Dit vormt de input voor een individuele online trainingssessie met jouw loopbaantrainer.

7. Je krijgt een individuele online trainingssessie met jouw loopbaantrainer: de gemaakte opdrachten en inzichten uit de videotrainingen worden individueel besproken. Je wordt geleerd wat je hieruit kan halen en hoe je dit in de praktijk kan toepassen. Je krijgt praktische ‘tips & tricks’ voor een adequaat persoonsprofiel en zoekprofiel voor passende vacatures. Ook leer je hoe je een ‘netwerkplan’ kunt opstellen. De volgende periode ga je – goed beslagen ten ijs – aan de slag met je CV, LinkedIn profiel en netwerk- en sollicitatie-campagne. Ook krijg je toegang tot de beste Formats voor het maken van een professioneel CV en sollicitatiebrief.

8. Je krijgt 3 maanden toegang tot een vacature-search programma. Dit programma doorzoekt alle vacatures-sites, LinkedIn en bedrijfspagina’s met vacatures. Dus je mist niks en hoeft maar op 1 plek te kijken. Bovendien kun je zelf zoekprofielen aanmaken zodat je een melding krijgt zodra en er een nieuwe passende vacature voor jou is. Ook is het een ‘slim’ systeem dat suggesties doet voor mogelijk andere passende vacatures.

9. In een individuele follow-up sessie na enkele weken wordt samen met de loopbaantrainer geëvalueerd hoe je voortgang is en waar je eventueel tegenaan bent gelopen. Je wordt geleerd inzichten te vertalen naar actie en gekeken naar wat je hierbij nog verder nodig hebt. Je ontvangt feedback op CV, sollicitatiebrief, LinkedIn profiel en gevoerde of te voeren gesprekken.

Kosten
De kosten van de Loopbaantraining compleet zijn € 1.000, – (vrijgesteld van BTW). Deze kosten kunnen volledig worden vergoed vanuit het STAP-budget.

Studieduur en -belasting
Er is in totaal 4 uur individueel contact met de docent. Daarnaast is er voor de deelnemer in totaal ca. 16 uur aan studiebelasting voor het bestuderen van de theorie en het maken van opdrachten en testen. De intake en individuele trainingssessies worden in overleg met de deelnemer ingepland binnen een periode van 3 tot 6 maanden.

Doelgroep en aanvangsniveau
De training staat open voor iedereen met enige jaren werkervaring op minimaal MBO-niveau.

Een lerende en zelf reflecterende houding is nodig om resultaat te halen uit de trainingen. In het intakegesprek wordt dit besproken en getoetst.    

Lesmaterialen
Elke deelnemer ontvangt een digitaal werkboek en schriftelijke rapportages van testen. Ook krijgt elke deelnemer toegang tot video’s en formats. De materialen zijn auteursrechtelijk beschermd en uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik van de deelnemer.

Toetsing/Certificaat
In een individuele sessie aan het eind van de training wordt de voortgang besproken en getoetst of alle opdrachten en testen zijn gemaakt. De deelnemer ontvangt een certificaat van deelname en een uitnodiging voor het invullen van een schriftelijke evaluatie.  

Kwaliteitskeurmerken
Het opleidingsinstituut heeft het keurmerk van het NRTO. Dat wil zeggen dat aan strenge kwaliteitseisen en voorwaarden wordt voldaan. De docenten/trainers staan ingeschreven in het beroepsregister van gecertificeerde loopbaanprofessionals en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.